Madereros CF

Madereros CF 8 – FC Tinnegieter 6

Wedstrijdverslag Maedreros CF 8 – FC Tinnegieter 6

Het debuut van een nieuw Madereros-team.

Dit nieuwe zaalvoetbalteam, een spin-off van het succesvolle veldvoetbalteam van Woezik zaterdag 4 dat tussen 2010 en 2015 furore maakte op de zaterdagmiddag rondom Wijchen en Nijmegen, stond afgelopen vrijdag aan de aftrap van het officiële debuut.

De ambitie voorafgaand aan het seizoen was groot, getuige de inschrijving in de goed aangeschreven 4e klasse op de vrijdagavond. Na een zomer vol voorbereidingsstages en trainingskampen mocht dan eindelijk de klasse geëtaleerd worden tegen het sterke FC Tinnegieter 5 uit Beuningen. Ondanks het ontbreken van een aantal spelers (Bedankt S. Deuning voor het invallen!) werd met vertrouwen tegemoet gezien naar deze wedstrijd.

Dat het een zware kluif zou worden, bleek al uit een vroege achterstand van 0-1. Maar natuurlijk liet Madereros het er niet bij zitten en al snel werd er tegen een voorsprong van 2-1 aan gekeken door doelpunten van Coenders en Boerrigter. Het bleef echter spannend, maar na de gelijkmaker van het sterrenensemble uit Beuningen, tekende de ervaren kracht Boerrigter tevens voor de 3-2. Na wederom een gelijkmakend doelpunt van het hardnekkig aanvallende Tinnegieter, werd in de slotfase alsnog de overwinning uit het vuur gesleept. Niemand minder dan de onvermoeibare en evenzo geslepen De Keyzer maakte de winnende treffer, 4-3. In de slotfase werden geen fouten meer gemaakt en konden de eerste 3 punten genoteerd worden.

Op naar volgende week, waar in Overasselt het 2e team van de gelijknamige Boys op ons wachten. Worden ook zij aan de zegedrift van dit Madereros-team onderworpen?

Van onze verslaggever ter plaatse.
[ad_2]

Source