Madereros CF

Madereros C.F. 11 – Morado CF 9

Dinsdag 18 september speelden wij onze tweede competitie wedstrijd. Dit keer kwam Morado CF op bezoek. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 3-10 van Quick1888 voetbal 7, en leken gebrand om een goed vervolg te geven aan deze eerste wedstrijd.
Wij, met een stevige verliespartij in de eerste wedstrijd, waren natuurlijk ook gebrand om de eerste wedstrijd weg te poetsen en zo een verbeterde start te maken in ons eerste seizoen.

We startten de avond met een korte tactische bespreking, waarin we naar voren lieten komen welke tactiek wij gingen hanteren en wie voor welke plek verantwoordelijk zou zijn. Hierdoor kwamen we met de volgende basis opstelling: Jorrit de Jong in goal, Ton Van Den Boomen-van Den Adel en Stef Keunen als opbouwende spelers achterin en Emil Claassenen Tijs Veen in de voorhoede. De formatie die wij hierbij hanteren was een 2-2 vorm, waarbij er een vrije rol gehanteerd werd om met tegenstanders mee te lopen.

De wedstrijd startte een stuk beter dan vorige week. De openingsfase was sterk en door goed verdedigend werk konden we het opbouwend vermogen van Morado in de kiem smoren. Doordat we dit goed neerzette, zorgde dit ervoor dat we een aantal 100% kansen kregen die helaas niet werden verzilverd.
Morado kwam vervolgens met een serie tegenaanvallen waarin zij 2 keer trefzeker waren en we de rust in gingen met een 0-2 achterstand. Niet ideaal uiteraard, maar het geloof was er en werd besproken in de rust. Dezelfde discipline diende gehanteerd te worden i.c.m. beter afronden voor ’t goal. Daarbij werden de voorhoede spelers opgedragen om vaker een schot te proberen, aangezien de keeper niet geheel zeker oogde in de voorgaande kansen. In de 2e helft scoorde Morado CF al snel de 0-3.Maar
door deze mentaliteit aan te nemen in de tweede helft kwamen we er een aantal keer goed doorheen waardoor er goals vielen van Tijs, Jeroen de Veth en Ton. We hadden op dat moment een 0-3 achterstand weggepoetst en het geloof op meer was er. Helaas bleven we steken op een 3-3 stand, waar we eigenlijk recht hadden op meer.

Na de wedstrijd overheersde het trotse team gevoel sterk, aangezien dit ons eerste punt was in competitieverband, pas onze 6e of 7e keer samen voetballen was en dat we van die lelijke 0 afwaren in de competitie stand.

Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Quick 1888 5, die hun competitie gestart zijn met een verliespartij tegen Voetbalvereniging Brakkenstein 7, waarvan wij vorige week met 1-8 verloren. Een belangrijke partij dus!

Madereros C.F. 11

Plaats een reactie