Madereros CF

Madereros C.F. 11 – SV Orion 2

Na de eerste winstpartij vorige week tegen Quick 1888 7 (3-4), begonnen we vol goede moed tegen Orion 2. Het vertrouwen was er om de vorige wedstrijd een goed vervolg te geven. 

We begonnen de wedstrijd aanvallend. We wisten dat ze het lastig zouden vinden als wij hoog druk zouden zetten. Dit hadden we namelijk de eerdere wedstrijd gezien.
Het hoog druk zetten had direct resultaat. Met goed combinatiespel kwam de bal via een 1-2tje bij Tijs Veen die hem vervolgens binnenkant paal binnen schoot. 1-0!
De basis was gelegd en we voerden de druk nog wat op, om zo de voorsprong uit te bouwen. Helaas lukte dit niet direct en kregen we de 1-1 om de oren uit een knullige eigen goal. Pure pech en uiterst zonde, aangezien dit niet passend was bij het spelbeeld tot op heden. Direct na het hervatten van het spel zochten we weer de aanval en kwamen we er voetballend bij vlagen goed uit. Zo werden in een relatief kort tijdsbestek de 2-1 gemaakt vanuit een individuele actie van Stef. Hij passeerde 2 man en kon vervolgens zonder problemen binnen schieten. De 3-1 kwam vervolgens uit een prachtig opgezetten aanval waarbij Stef de opbouw had en met een strakke bal Ton Van Den Boomen-van Den Adel kon inpassen. Hij hoefde vervolgens alleen maar af te maken. Een comfortabele voorsprong was gecreërd. We deden er nog een schepje bovenop met de 4-1. Ook dit was een doelpunt van Ton die via een eerder schot van hemzelf, de rebound voor het intikken had.
Hierdoor leken we comfortabel de rust in te gaan, totdat er vlak voor de rust de 4-2 gemaakt werd, nadat er iets te nonchalant verdedigd werd en er middels een snelle counter gescoord kon worden.. In de rust werden vooral de positieve punten aangehaald. Het voetbal was goed en we kwamen er regelmatig goed uit, in zowel een zelf opgebouwde aanval als uit een counter. Dreiging voldoende.

In de tweede helft startte Orion met andere impulsen. Ze wisselden een van de jongere spelers erin (speelde niet in de eerste helft) en dat zorgde voor direct andere intenties in hun voetbal. Het werd feller, aanvallender en dreigender waardoor we halverwege de tweede helft de 4-3 gemaakt werd. In eerste instantie werd de inzet nog gekeerd, maar kon de aanvaller van Orion met een rebound bij de tweede paal binnen knikken.
Hierdoor moesten wij weer. Na een goede opgebouwde aanval maakte Stef op aangeven van Jeroen Valk de 5-3 en kregen we weer wat lucht. Orion reageerde direct en maakte niet lang daarna de 5-4.
Met nog een minuut of 10 te spelen was het er op of er onder. Ze kwamen er bij vlagen goed uit, maar door goed verdedigen hielden Orion op veilige afstand van de goal. Het plan voor de laatste minuten was sober verdedigen en via een counter eruit te komen en zo de wedstrijd over de streep te trekken. Dit lukte en vlak voor tijd, waarbij er met een snelle counter gebruik gemaakt werd van de ruimte en Chris de 6-4 binnen schoot. De eindstand was op 6-4 bepaald.

Zo komt er tot de vorige wedstrijd een eind aan een puntloze reeks van 14(!) wedstrijden en pakken we in de laatste twee wedstrijden de volle buit. We verkleinen het gat met de gene boven ons tot 3 punten en kunnen misschien nog dromen van een eindklassering die niet de laatste plaats betreft.

De laatste 6 wedstrijden zullen zeker minder makkelijk gaan, aangezien we het moeilijkste programma nog moeten krijgen. Wat ons betreft is het seizoen al geslaagd en hebben we voldaan aan de minimale eis.

Madereros C.F. 11

Plaats een reactie