Madereros CF

Morado 6 vs Madereros CF 11

Na de eerste 2 winstapartijen op rij stond op 5 maart de wedstrijd tegen de nr. 2 van de ranglijst op de planning, Morado 6. Voorafgaand aan de wedstrijd hielden we elkaar nog voor de gek. We gaan voor 3 diamantjes (zoals deze te zien zijn in de voetbal.nl app), we kunnnen ze hebben enz… maar eigenlijk wisten we wel beter. Dit moest en zou een zware dobber worden. De verwachtingen waren dat de korte zegereeks voorbij zou zijn en we de schade zouden gaan beperken.

We waren deze wedstrijd met 8 man, dus 3 wissels. Ideaal. De eerste 10 minuten gingen redelijk gelijk op. Morado combineerde en viel aan. We hielden tegen en kwamen er geregeld goed uit met een gevaarlijke counter.
Na een minuut of 10 zocht Morado ruimte voor een schot, legt aan en vlak voor Jorrit de Jong het schot kon keren dook een spits van Morado op die hem net dat extra tikje kon geven. 1-0. De rest van de eerste helft verloopt ongeveer hetzelfde. Als de scheidsrechter aangeeft dat er nog 1 minuut te spelen is zet Morado nog eens aan en in de slotseconden zeilt een schot uit de 3e lijn langs 3 verdedigers precies in de verre hoek. 2-0.

Tijdens de rust waren we tevreden met hoe we staan te verdedigen en het gecreërde gevaar uit de counters. Het ontbrak alleen nog aan de eindpass en de afwerking.
Morado trapt af voor de 2e helft. Na een vruchteloze aanval, gooide Jorrit de bal hoog over alles en iedereen heen. De bal valt tussen de laatste man en de keeper, waardoor er een miscommunicatie ontstond. De keeper greep mis, verdediger reageerde niet en Tijs Veen profiteerde dankbaar en scoorde de aansluitingstreffer, 2-1.
We bleven druk zetten en via een actie van Stef, die hem droog in de onderhoek schoot kwamen we dichterbij. 2-2. We zagen dat ze het moeilijk kregen en bleven druk zetten. Hierdoor kregen we een aantal kansen waaruit een corner ontstond. Tijs nam de corner en gaf deze strak voor, waardoor Ton het voor het inschieten had. 2-3.
Valt hier dan toch iets te halen? Het geloof begint te groeien.

Dit geloof uitte zich direct in ons spel, waardoor we meer durfden. De 2-4 was hiervan het ultieme voorbeeld. Stef zag, na een actie aan de zijlijn dat de keerper vrij ver voor zijn goal stond en probeerde met een boogbal hem te verschalken. Deze vloog prachtig in de verre hoek, waardoor de voorsprong verder uitgebreid werd.
Na de langzaam aan toenemende voorsprong, namen wij verder het heft in handen. Na een actie van Tijs aan de zijlijn werd de bal voorgegeven, waardoor Jeroen de Veth het voor in het inschieten had. 5-2.
Het vervolg werd gegeven door Chris, die door een voorzet van Ton, inschoot. Aanvankelijk een nogal zacht schot, maar genoeg om de defensie uit zijn rol te halen. Hierdoor kon hij de rebound binnen tikken. De stand is 6-2 met nog 10 minuten te spelen. Dan pikt Morado het niet meer. Hun beste speler zet een tandje bij en gaat Jorrit vanuit de 2e lijn nog meer onder vuur nemen. De 6-3 en 6-4 vielen in rap tempo, waardoor de spanning terug was in het spel. Onze wissels werden gek op bank en schreeuwen de spelers in formatie. De spanning was om te snijden. Maar op het moment dat het nodig was, dan staan we er weer. Iets hoger druk zettend en iets meer op de man. Morado kwam er niet meer aan te pas. Eén minuut voor het einde stuurt Jorrit de bal de hoek in en met een laatste sprint van Chris kan hij inschieten. In eerste instantie treft hij paal, maar kan nog met een teen tegen de bal aan om zo de eindstand op 7-4 te bepalen.
De buit is binnen! Ongeloof en euforie bij iedereen… 9 uit 3! Nog 2 punten om van de laatste plaats af te komen.