Madereros CF

De Club

Een groep vrienden uit de wijk Lindenholt had er alle zinnen op gezet om het zaalvoetbal in de omgeving van Nijmegen een boost te geven. De jongens speelden bij een zaalvoetbalclub in Nijmegen, maar misten daar betrokkenheid. Daardoor kwam het idee om een zaalvoetbalvereniging te starten. De plannen werden  uitgewerkt en er werd naar investeerders gezocht. Sven Lalaar van LaVér Optiek zag wat in het plan, hiermee was de eerste hoofdsponsor in de clubgeschiedenis een feit.

Madereros C.F. is de enige vereniging die zich specifiek op het zaalvoetbal richt. Madereros C.F. is hiermee een nieuwe frisse zaalvoetbalvereniging welke actief is in regio Nijmegen met als uitvalsbasis voor de meeste teams de Olympic hal in Wijchen. Ook spelen meerdere teams in de Kloosterhof te Weurt. Inmiddels is Madereros C.F. met het eerste team actief in de eerste divisie. Madereros startte in seizoen 2018/2019 met 12 teams en 122 leden.

De ambitie van Madereros C.F. is om het zaalvoetbal verder op de kaart te zetten, zowel recreatief als prestatief. Daarnaast willen we ruimte creeren voor jeugd en dames zaalvoetbalteams. Naast deze ambities is er een pijler waaraan het bestuur veel waarde hecht: “betrokkenheid”. Zonder betrokkenheid en voldoende kaders kunnen clubs in het dagelijks leven niet bestaan. Ieder team dat zich aanmeldt bij Madereros C.F. committeert zich aan deze voorwaarde. Bij Madereros C.F. gaat het verder dan alleen zaalvoetbal: Madereros C.F. is toegankelijke zaalvoetbalvereniging geworden voor jong en oud waarbij gezelligheid en prestaties samengaan.