Clubhelden: De tijd van ‘aanklooien’ is voorbij voor Adema

NIJMEGEN – Met een groepje vrienden richtte Mike Adema in 2013 Madereros CF op. De Nijmeegse zaalvoetbalclub is onder de 29-jarige voorzitter uitgegroeid tot een serieuze vereniging, waarvan het eerste team op landelijk niveau speelt.

Welke ontwikkeling heeft Madereros doorgemaakt?
„Dat we zo eenvoudig zouden groeien, had ik niet verwacht. De leden melden zich nog steeds vanzelf aan. Door de groei is er een echte club ontstaan. Organisatorisch is het veel strakker dan in het begin, toen we maar een beetje aanklooiden en nog niet goed wisten wat ons te wachten stond. Als iedereen een shirtje had, kon er gespeeld worden. Nu hebben we meer dan 70 leden en speelt het eerste team op landelijk niveau in de topklasse. Daar komt veel meer bij kijken.”

Welke rol als voorzitter heeft u gehad in die ontwikkeling?
„Persoonlijk vind ik het contact met leden, vrijwilligers en sponsors het leukst. Voor Madereros vind ik het belangrijkste dat we uitstralen dat we echt een vereniging zijn en onze eigen identiteit hebben. In het zaalvoetbal is het niet altijd gebruikelijk om als club dezelfde shirts te dragen. Wij doen dat wel, iedereen speelt voor Madereros in de officiële tenues. We zijn laatst met z’n allen gaan bowlen, bijna iedereen kwam opdagen.”

Op welke prestatie bent u het meest trots?
„Vooral op de sportieve prestaties van de teams. In 2014 werden alle vier onze ploegen kampioen, vorig seizoen promoveerde het eerste team naar de topklasse. Verder organiseren we de Supercup op de Grote Markt in Nijmegen. Ook volgend jaar gaat het ons lukken om het evenement te organiseren.”

Wat zijn de problemen waar u tegenaan loopt?
„Bij promotie moeten we kijken of we die stap aankunnen. We gaan er alles aan doen om het te realiseren, mocht het zover komen. Het probleem zijn de financiën. Het vinden van sponsors loopt nog wat achter.”

Wat is de volgende stap die u wilt zetten met de club?
„We willen gestaag doorgroeien naar een club van groter formaat. In de toekomst willen we een jeugdafdeling, een vrouwenteam en een businessclub opzetten. En het liefst nog een keer promoveren met het eerste team.”

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo’n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!