Over Madereros

Een groep vrienden uit de wijk Lindenholt had er alle zinnen op gezet om het zaalvoetbal in de omgeving van Nijmegen een boost te geven. De jongens speelden bij een zaalvoetbalclub in Nijmegen, maar misten daar betrokkenheid. Daardoor kwam het idee om een zaalvoetbalvereniging te starten. De plannen werden  uitgewerkt en er werd naar investeerders gezocht. Sven Lalaar van LaVér Optiek zag wat in het plan, hiermee was de eerste hoofdsponsor in de clubgeschiedenis een feit.

Madereros C.F. is één van de weinige verenigingen in Nijmegen die zich specifiek op het zaalvoetbal richt. Madereros C.F. is hiermee een nieuwe frisse zaalvoetbalvereniging welke actief is in de regio en op hoger niveau daarbuiten,  met als uitvalsbasis voor de meeste teams de gloednieuwe topsporthal ‘De Boog’

Nadat in 2017 gestart werd met een prestatief elftal, hebben wij als vereniging diverse mooie momenten beleefd, denk hierbij aan kampioenschappen en promoties. Met als hoogtepunt de promotie naar de 1e divisie landelijk. Helaas werd de animo na een paar onderbroken coronaseizoenen minder en waren wij als club niet meer een staat een representatief team op de been te brengen. Inmiddels is Madereros C.F. met het eerste team actief in de hoofdklasse en word er opnieuw ingezet op de weg naar boven. Madereros startte in seizoen 2022/2023 met 11 teams en 111 leden.

De ambitie van Madereros C.F. is om het zaalvoetbal verder op de kaart te zetten, zowel recreatief als prestatief. Daarnaast willen we ruimte creëren voor jeugd en dames zaalvoetbalteams. Naast deze ambities is er een pijler waaraan het bestuur veel waarde hecht: “betrokkenheid”. Zonder betrokkenheid en voldoende kaders kunnen clubs in het dagelijks leven niet bestaan. Ieder team dat zich aanmeldt bij Madereros C.F. committeert zich aan deze voorwaarde. Bij Madereros C.F. gaat het verder dan alleen zaalvoetbal: Madereros C.F. is toegankelijke zaalvoetbalvereniging geworden voor jong en oud waarbij gezelligheid en prestaties samengaan. De teams van Madereros C.F. zijn een mooie afspiegeling van de hedendaagse maatschappij, iets waar wij als vereniging trots op zijn.